Faalangst

Faalangst

Uw kind is bang om te falen of te mislukken. Dit kan zich uiten door bang te zijn om vragen te stellen in de klas, bang voor een proefwerk of spreekbeurt. Soms loopt de spanning zo hoog op dat uw kind er stil van wordt of regelmatig hoofdpijn en buikpijn heeft. Uw kind kan een laag zelfbeeld hebben en weinig zelfvertrouwen.

Er zijn twee soorten faalangst: positieve faalangst en negatieve faalangst. Bij positieve faalangst gaat het kind juist beter presteren dan uw kind normaal doet. In feite spreken we dan niet over echte faalangst. Bij negatieve faalangst kan uw kind dichtklappen, krijgt wellicht hartkloppingen en treedt er een gevoel van minderwaardigheid op. Uw kind voelt zich ‘verlamd’.

Faalangstonderzoek kan gecombineerd worden met andere onderzoeken bv. intelligentieonderzoek en/of persoonlijkheidsonderzoek. Het onderzoek wordt afgerond met een rapport met daarin duidelijk advies en praktische tips voor ouders en school. De tips en adviezen zijn er om zoveel mogelijk aan te kunnen sluiten bij de (onderwijs) behoefte van uw kind.

Kosten: na een intakegesprek worden de kosten met u besproken.
Pedagogisch Buro Compane biedt tevens een faalangstreductietraining aan voor uw kind/jongere.