José Kuijsters

Even voorstellen: José Kuijsters

José KuijstersMijn naam is José Kuijsters, orthopedagoog. Ik heb pedagogische wetenschappen gestudeerd aan de Universiteit van Utrecht. Na mijn studie pedagogiek heb ik in 1997 Pedagogisch Buro Compane opgericht nadat ik als leerkracht in het basisonderwijs werkzaam ben geweest. Bij Compane begeleid, behandel en onderzoek ik kinderen op het gebied van intelligentie, faalangst, weerbaarheid, executieve functies, sociaal/emotionele- en leerproblemen.

Werken met kinderen (in de leeftijd van 4 tot 18 jaar) en ouders is mijn passie. Het geeft mij veel voldoening als na een moeilijke periode het beter gaat met het kind  (en de ouders).

Om de kwaliteit van de praktijk te waarborgen ben ik lid van de Nederlandse Vereniging van Orthopedagogen en Onderwijskundigen (NVO). Daarnaast volg ik intervisie en supervisie en blijf ik in ontwikkeling door het volgen van post academisch onderwijs, het bijwonen van lezingen en congressen.

Tevens ben ik als zelfstandig werkend docent geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Ik ben post HBO docent bij verschillende Bachelor en Master opleidingen op het gebied van (ortho)pedagogiek, psychologie en psychologisch onderzoek.

Daarnaast ben ik auteur van onderwijsgerelateerde artikelen voor onder andere het blad Praxis.

“Wij hebben José leren kennen als een zeer betrokken orthopedagoog. Zij voelde onze zoon goed aan. Na een psychologisch onderzoek, ontvingen wij een heldere rapportage die een antwoord gaf op onze vraag waarom de leerprestaties van Tim (10 jaar) achter bleven op school. Daarna heeft zij hem met veel succes begeleid en nu gaat het een stuk beter met hem op school”.

 

Moeder van Jim (11 jaar): “De school twijfelde aan het niveau van Jim. Het intelligentieonderzoek verricht door mevrouw Kuijsters gaf een duidelijk beeld van zijn capaciteiten. Daarnaast zijn we erg geholpen met de tips die de leerkracht kan toepassen in de klas bij de begeleiding van onze zoon. Dank je wel”.

 

Amber van 9 jaar over de begeleiding bij rekenen: “Ik vond het fijn dat je het heel uitgebreid hebt uitgelegd.  Ik heb de tafels beter geleerd en ik heb ook geleerd om meer zeker te zijn van mijzelf”.

 

Nikki (groep 7): “Het maken van de cito toetsen vond ik altijd erg spannend. Ik was dan ook erg zenuwachtig. José heeft mij geholpen met begrijpend lezen.  Zij kon mij geruststellen en gaf mij heel veel tips hoe ik het kon aanpakken. Ik voel mij nu minder zenuwachtig voor de cito en het gaat ook beter. Dank je wel José en het raadsel aan het einde van de les was altijd leuk”.

 

Piet van 10 jaar over de begeleiding bij rekenen en begrijpend lezen: “Vorig jaar in groep 7 zei de juf dat het het beste was om naar het VMBO te gaan. Maar ik heb in de tussentijd met José heel hard gewerkt en nu is het advies HAVO/VWO. De begeleiding heeft goed gewerkt voor mij”.

 

Ben (9 jaar): “De weerbaarheidtraining was erg leuk en leerzaam. Het gaat nu veel beter op het speelplein. Ik heb nu meer vriendjes waarmee ik mag spelen”.